គ្រឿងផ្សំ ៖

– សាច់គោ ៥០០ក្រាមហាន់ដុំៗ – ខ្ទិះដូង ១ចាន – កាពិ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ – ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ – រំដេង ១ដុំហាន់ចំណិតៗ – ស្លឹកក្រូចសើច ៤សន្លឹក – ផ្កាចាន់ ២ដុំ – សំបកឈើអែម ៣ចំណិត – ម្ទេសក្រៀមចិញ្ច្រាំ ៤ស្លាបព្រាបាយ – សណ្តែកដីលីង ៣ស្លាបព្រាបាយ (បុក) – ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ – អំបិល ១ចិប – ស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ – ប្រេងឆា ៣-៥ស្លាបព្រាបាយ

/

+ វិធីធ្វើ ៖ ១. មុន​ដំ​បូង​ដាក់​ប្រេងឆាចូល​ក្នុង​ឆ្នាំង​ទុក​ឲ្យ​ក្តៅ​ បន្ទាប់​មក​ដាក់​រំដេង ស្លឹកក្រូចសើច ផ្កាចាន់ និងសំបកឈើអែម​ចូល ​រួច​ហើយ​ឆាវា​​មួយ​សន្ទុះ។ ២. ​​យក​ខ្ទឹម​ស ​និង​ម្ទេស​ចិញ្ច្រាំ​ដាក់​ចូល​ឆា​បន្ត​​ទៀត​​ឲ្យ​មាន​ខ្លិន​ឈ្ងុយ ចាំ​ដាក់​ស្ករត្នោត កាពិ និងខ្ទិះ​ដូង (ដាក់​មុន​បន្តិច)​កូរវា​​បញ្ចូលគ្នា។ ៣. បន្ទាប់​ពី​កូរ​វា​រួច​ហើយ ​ទើប​ដាក់​​​អំបិល​ ប៊ីចេង ​សណ្តែក​ដី (ដាក់​មុន​បន្តិច)​ចូល​ ​កូ​រ​វា​​មួយ​ភ្លែត​​ដាក់​​សាច់​គោ​​ចូល​កូរ​ឲ្យ​ចូល​រសជាតិ ដាក់​ខ្ទិះ​ដូង​ថែម​បន្តិច​ទៀត ​រំ​ងាស់​ទុក​មួយ​សន្ទុះ។ ៤. ​យក​ខ្ទិះ​ដូង ដែល​នៅ​សល់​ដាក់​ចូល​ទុក​មួយ​ពុះ ​យក​​សណ្តែក​ដី​ដែល​នៅ​សល់ដែរ​ដាក់​ចូល​ជា​ចុង​ក្រោយ​ជា​ការ​ស្រេច ៕

/

ដោយ៖ សារ៉ាត

ប្រភព៖ letscookwithus